Aquest any es compleixen cent anys de la publicació de la monografia Història de mi pueblo. Alcanar, del canonge José Matamoros Sancho, l’obra més rellevant de la historiografia canareva

L’emissió d’aquest segell personalitzat ha estat una iniciativa de l’investigador i historiador local Joan Baptiste Beltran Reverter, que també presideix la Sociedad Española de Filatelia Polar.

Aquesta acció constitueix el primer dels elements que durant aquest any formaran part dels actes commemoratius del centenari de la publicació de Historia de mi pueblo. Alcanar.

El segell, dels anomenats Tu Sello, emesos per l’empresa estatal Correos, reprodueix una imatge del canonge de l’any 1932 i de la portada del llibre, així com la inscripció Història de mi pueblo. Alcanar (1922-2022). Canonge J. Matamoros Sancho”. A més hi figuren les mencions obligades “España”, “Correos”, “Tu Sello” i “tarifa A”.

De mides 2.5 x 6 cm, el valor facial i postal del segell personalitzat és de 0,75 cèntims d’euro (tarifa A), corresponent a la tarifa actual d’una carta ordinària (20g) enviada en l’àmbit estatal, però el preu de l’emissió supera amb escreix

Una altra de les particularitats d’aquests segells personalitzats és que no es poden adquirir a les oficines de Correos. Aquesta facultat la té la persona que en demana l’emissió, després del disseny i d’haver-la pagada. En aquest cas, aquesta facultat la té Joan Baptista Beltran, a qui agraïm la seua iniciativa.

Quant a bibliotecaalcanar

Biblioteca municipal d'Alcanar
Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari